Fotorecept: Lasagne
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
400
g
lúpané paradajky
140
g
paradajkový pretlak
1
ks
cibuľa
1
dl
voda
3
strúčiky
cesnaku
3
dl
mlieko
100
g
syr Niva
2
PL
hladká múka
maslo
soľ
olej
oregano
mleté čierne korenie
mletá rasca
1
ks
lasagne
postup
1.
Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme na troche oleja, pridáme mleté mäso, lyžičku oregana, mletej rasce, mletého čierneho korenia a soli. Opečieme mleté mäso, keď mäso už zmené farbu pridáme paradajky v krabici a paradajkový pretlak. Pridáme 1dcl vody a chvúľu podusíme.
2.
Zatiaľ si pripravíme zasmažku z masla a hladkej múky, pridáme mlieko a primiešame niva syr. Nakoniec zmes zamiešamä do mäsa a pridáme roztlašený cesnak.
3.
Pripravíme si misu z jánskeho sklad, ktorej spodok potrieme olejom a ako prvú vrstvu poukladáme na spodok plátky lasagní potom časť zmesy a znova plátky lasagní a takto opakujeme až kým posledná vrstva zostane zmes mäsa, ktorú posypeme struhaným syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.