Pridať recept

Ríbezľový sorbet

ingrediencie

1 ks
bielok
štipiek
soľ
2 PL
práškový cukor
250 g
červené ríbezle
1 KL
kukuričný škrob

postup

1.
Bielok so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Pridáme preostiaty práškový cukor a ďalej asi minútu šľaháme. Bobuľky ríbezlí otrháme pomocou vidličky. Trochu si môžme nechať na ozdobu. Zvyšok dáme do hrnca spolu s dvoma lyžicami vody. Privedieme k varu, prikryjeme a asi minútu povaríme. Odstavíme z ohňa a rozvarené ríbezle prepasírujeme cez sito. Zachytíme asi 150 ml šťavy, ktorú prevaríme. V 1 lyžici vody rozpustíme kukuričný škrob a pridáme do horúcej šťavy. Za stáleho miešania prevaríme a odstavíme.
 
2.
Ešte horúcu ríbezľovú zmes zľahka zmiešame s vyšľahaným snehom. Ríbezľovú penu rozdelíme do dvoch misiek a dáme asi na 20 minút chladiť. Pred podávaním ozdobíme ríbezľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dvojfarebná zmrzlina v oblátkach
Overené recepty na poctivú ruskú zmrzlinu
Dajte stopku "zmrzline" z obchodu, ktorá sa častokrát na smotanovú bohužiaľ iba hrá. Vanilkový, mrazený krém...
Domáca tvarohová zmrzlina jahodová
7 zaujímavostí o zmrzline, ktoré ste nepoznali
Zmrzlina, nanuky, sorbety. Ľadové pochúťky, ktoré patria k letu.
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!