Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpová kaša s jablkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
300 g
jablko
50 g
slnečnicové semienko
1 PL
škorica
1 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
0,3 KL
stévia
3 PL
sójové mlieko v prášku

postup

2.
Z napučaných krúp vodu vylejeme, preložíme do hrnca a zalejeme novou vodou (cca 0,5 L). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, pokým krúpy nezmäknú.
3.
Počas varenia pridáme ku krúpam škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
4.
Tesne pred dovarením pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastrúhané jablká.
5.
Nakoniec primiešame sušený sójový nápoj, ďalej už nevaríme a odstavíme zmes z ohňa.
6.
Ponorným mixérom kašu rozmixujeme dohladka. Mne osobne táto mixovaná varianta chutí viac, i vzhľadom k tomu, že rozmixované krúpy sú ľahšie stráviteľné. Podávame podľa chuti posypané škoricou, kakaom alebo ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...