Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpová kaša s jablkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
300 g
jablko
50 g
slnečnicové semienko
1 PL
škorica
1 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
0,3 KL
stévia
3 PL
sójové mlieko v prášku

postup

2.
Z napučaných krúp vodu vylejeme, preložíme do hrnca a zalejeme novou vodou (cca 0,5 L). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, pokým krúpy nezmäknú.
3.
Počas varenia pridáme ku krúpam škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
4.
Tesne pred dovarením pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastrúhané jablká.
5.
Nakoniec primiešame sušený sójový nápoj, ďalej už nevaríme a odstavíme zmes z ohňa.
6.
Ponorným mixérom kašu rozmixujeme dohladka. Mne osobne táto mixovaná varianta chutí viac, i vzhľadom k tomu, že rozmixované krúpy sú ľahšie stráviteľné. Podávame podľa chuti posypané škoricou, kakaom alebo ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...