Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Krúpová kaša s jablkami

kucharka26
kucharka26
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
300 g
jablko
50 g
slnečnicové semienko
1 PL
škorica
1 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
0,3 KL
stévia
3 PL
sójové mlieko v prášku

postup

2.
Z napučaných krúp vodu vylejeme, preložíme do hrnca a zalejeme novou vodou (cca 0,5 L). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, pokým krúpy nezmäknú.
3.
Počas varenia pridáme ku krúpam škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
4.
Tesne pred dovarením pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastrúhané jablká.
5.
Nakoniec primiešame sušený sójový nápoj, ďalej už nevaríme a odstavíme zmes z ohňa.
6.
Ponorným mixérom kašu rozmixujeme dohladka. Mne osobne táto mixovaná varianta chutí viac, i vzhľadom k tomu, že rozmixované krúpy sú ľahšie stráviteľné. Podávame podľa chuti posypané škoricou, kakaom alebo ovocím.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...