Pridať recept

FOTORECEPT: Mandarinková roláda

ingrediencie

cesto
5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
múka polohrubá
2 PL
kakao
plnka
1/2 liter
mlieko
60 g
puding zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
200 g
maslo
7 ks
mandarínky

postup

1.
Najskôr vyšľaháme sneh.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
 
2.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
3.
A nakoniec vmiešame kakao.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
4.
Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
5.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, spolu s papierom, hneď stočíme do rolády.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
6.
Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
7.
Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
8.
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
9.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Mandarinková roláda
Fotorecept: Mandarinková roláda
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
evena777
11.12.2015 10:40 | |
+5 -1
Vyzerá výborne, určite ju vyskúšam.
Podobné články
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!