Pridať recept

Špenátové omelety, FOTORECEPT

ingrediencie

Omelety

6 ks
vajce
100 ml
sladká smotana
1/4 ČL
kypriaci prášok
trochu
soľ
1 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa na posyp
tuk na pečenie palaciniek

Špenátová plnka

500 g
mrazený špenát v kockach
80 ml
sladká smotana
3 strúčiky
cesnaku
soľ podla chuti
cerstvo mlete korenie

postup

Výborné omelety na raňajky či večeru. 

1.

Pripravíme si suroviny

Fotorecept: Špenátové omelety
Fotorecept: Špenátové omelety
Zdroj: vybusna
 
2.

V smotane dobre vyšľaháme vajcia, pridáme trochu soli, kypriaci prášok a múku. Všetko prešľaháme a necháme postáť 15 minút. Na panvici roztrieme par kvapiek oleja, rozohrejeme ho a pečieme omelety.

Fotorecept: Špenátové omelety
Fotorecept: Špenátové omelety
Zdroj: vybusna
3.

Z tohoto množstva som upiekla 6 kusov.

Fotorecept: Špenátové omelety
Fotorecept: Špenátové omelety
Zdroj: vybusna
4.

Kedysi som pridávala do cesta aj strúhaný muškátový oriešok, ale jedného dňa sa môj manžel rozhodol, že mu to nechutí. Ak chcete chuť ozvláštniť, tak si trochu sypnite. Po upečení v panvici na troche oleja opražte tenké mesiačiky cibule do zlata a odložíme na teple miesto. Do panvice prilejeme 100 ml smotany a vsypeme do nej 500 g mrazených špenátových kociek. Privedieme do varu, dáme pod pokrievku a necháme dusiť do úplne pustenia špenátu.

Fotorecept: Špenátové omelety
Fotorecept: Špenátové omelety
Zdroj: vybusna
5.

Do uvareného špenátu prelisujeme cesnak, osolíme ho a necháme vychladnúť . Už viac ľudí sa ma opýtalo, že či mi špenát netečie, či ho ničím nezahusťujem. No nezahusťujem. Je pravda, že používam výhradne ten kockový špenát a ten je už možno nejako upravovaný. No a keď ten špenát vychladne, tak on trochu zhutne, takže naozaj nemám s tým špenátom nejaký vážny problém. Samozrejme je tečúci, ale da sa to zvládnuť.

Fotorecept: Špenátové omelety
Fotorecept: Špenátové omelety
Zdroj: vybusna
6.

Omelety plníme špenátom, pred podávaním ich posypeme opraženou cibuľkou a podávame samotné alebo s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
6.3.2014 01:50 | |
+3 -1
Krásne vyzerá, lákavo a patrí medzi tie zdravšie. Dávam pochvalu! Navrhujem polovicu bielej múky nahradiť napr. ovsennými vločkami, celozrnnou ražnou múkou, ja by skúsila aj hladkú vynechať a zmiešať cícerovú s ražnou. Ukladám si!
Anonymný nick
25.8.2013 15:16 | |
+2 -3
tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajíčka
Oplatí sa priplatiť si za vajíčka z voľného chovu? Čo znamená číslo na škrupine?
Viete, ako sa označujú vajíčka od sliepok, prečo je spôsob chovu taký dôležitý a čo znamená číslo na škrupine?
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Sladká omeleta s ovocím
Sladké omelety namiesto sendvičov na raňajky - päť jednoduchých receptov
Omeleta tak, ako ju ešte nepoznáte. Vyskúšajte ju dnes v sladkom prevedení.
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...