Špenátové omelety, FOTORECEPT
ingrediencie
Omelety
Špenátová plnka
postup
Výborné omelety na raňajky či večeru.
V smotane dobre vyšľaháme vajcia, pridáme trochu soli, kypriaci prášok a múku. Všetko prešľaháme a necháme postáť 15 minút. Na panvici roztrieme par kvapiek oleja, rozohrejeme ho a pečieme omelety.
Kedysi som pridávala do cesta aj strúhaný muškátový oriešok, ale jedného dňa sa môj manžel rozhodol, že mu to nechutí. Ak chcete chuť ozvláštniť, tak si trochu sypnite. Po upečení v panvici na troche oleja opražte tenké mesiačiky cibule do zlata a odložíme na teple miesto. Do panvice prilejeme 100 ml smotany a vsypeme do nej 500 g mrazených špenátových kociek. Privedieme do varu, dáme pod pokrievku a necháme dusiť do úplne pustenia špenátu.
Do uvareného špenátu prelisujeme cesnak, osolíme ho a necháme vychladnúť . Už viac ľudí sa ma opýtalo, že či mi špenát netečie, či ho ničím nezahusťujem. No nezahusťujem. Je pravda, že používam výhradne ten kockový špenát a ten je už možno nejako upravovaný. No a keď ten špenát vychladne, tak on trochu zhutne, takže naozaj nemám s tým špenátom nejaký vážny problém. Samozrejme je tečúci, ale da sa to zvládnuť.
Omelety plníme špenátom, pred podávaním ich posypeme opraženou cibuľkou a podávame samotné alebo s varenými zemiakmi.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.