Pridať recept

Teriyaki kura

ingrediencie

450 g
kuracie prsia
2 PL
víno sake
4 PL
sójová omáčka
4 PL
sladké ryžové víno
2 PL
cukor
1 PL
strúhaný zázvor
2 PL
olej

postup

1.
Kuracie prsia narežeme na 5 cm plátky. V antikorovej nádobe zmiešame všetky suroviny a kura marinujeme asi 1 hodinu v chladničke.
 
2.
Potom na panvici rozpálime oheň a dáme tam kuracie prsia. Z každej strany opekáme dohneda. Prilejeme marinádu a dusíme prikryté domäkka.
3.
Kura vyberieme a omáčku ešte necháme variť, aby zhustla. Nakoniec ho touto omáčkou ešte prelejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheers in confinement times
Tento drink mi namiešala kamarátka na oslave, musím sa oň podeliť! Ľahká a svieža chuť, ideálny na horúce dni
Vynikajúci osviežujúci nápoj, ktorý musíte vyskúšať, určite očarí aj vás!
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
3 zásadné kroky pre dokonalé pečené kura
Rovnomerne prepečené a šťavnaté kura s chrumkavou kožou je výsledkom troch pravidiel. Poznáte ich?
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...