Pridať recept

Kyslá fazuľa

ingrediencie

150 g
fazuľa
250 ml
kyslé mlieko
40 g
hladká múka
1 ks
bobkový list
mleté čierne korenie
kôpor
ocot
10 g
kryštálový cukor
soľ

postup

Prebratú fazuľu namočíme na noc do vody. Varíme ju domäkka. Z kyslého mlieka a múky urobíme zátrepku, ktorú za stáleho miešania prilievame do polievky. Ochutíme ju a odstavíme. Môžeme ju variť aj so zemiakmi alebo klobásou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Fazuľa
Všestranná fazuľa – v kuchyni z nej uvaríte všetky chody
Ani jedna strukovina nemá v kuchyni také všestranné využitie ako fazuľa. Môžete z nej pripraviť kompletné...
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...