Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkové placky s makovo-tofu plnkou

kucharka26
kucharka26
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Placky

150 g
pohánka lúpaná
500 ml
voda
2 KL
škorica
1/2 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
stévia
1 ks
vajce
2 PL
pohánková múka

Plnka

50 g
mak mletý
100 ml
voda
200 g
biele tofu neúdené
1 KL
stévia
džem

postup

1.
Pohánku sparíme horúcou vodou a dáme variť do 500 ml vody.
2.
Skôr ako necháme pohánku variť pod pokrievkou, pridáme k nej škoricu, zázvor, muškátový oriešok a stéviu. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme prikryté cca 15 min., pokým sa voda neodparí a pohánka nebude mäkká.
3.
Keď je pohánka uvarená, pridáme k nej vajíčko a múku.
5.
Veľkou lyžicou naberáme hmotu a ukladáme ju na plech vyložený papierom. Každú kôpku cesta buď rukou alebo lyžicou (namočenou v studenej vode) roztlačíme a vytvarujeme pekné placky.
6.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 23 - 25 min.
8.
Na plnku si dáme variť mak do hrnca. Zalejeme ho 100 ml vody a krátko (cca 5 min.) povaríme.
9.
K uvarenému maku pridáme stéviu. Miesto stévie je možné samozrejme použiť hocijaké iné sladidlo (cukor, med a pod.).
10.
Mak odstavíme z ohňa a vložíme doň rozlámaný tofu syr.
11.
Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Keď sa nám bude zdať kaša príliš riedka, zahustíme ju kokosom alebo sójovým mliekom v prášku. A naopak, v prípade hustej konzistencie pridáme vodu. Podávame ozdobené ovocím alebo džemom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...