Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkové placky s makovo-tofu plnkou

kucharka26
kucharka26
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Placky

150 g
pohánka lúpaná
500 ml
voda
2 KL
škorica
1/2 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
stévia
1 ks
vajce
2 PL
pohánková múka

Plnka

50 g
mak mletý
100 ml
voda
200 g
biele tofu neúdené
1 KL
stévia
džem

postup

1.
Pohánku sparíme horúcou vodou a dáme variť do 500 ml vody.
2.
Skôr ako necháme pohánku variť pod pokrievkou, pridáme k nej škoricu, zázvor, muškátový oriešok a stéviu. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme prikryté cca 15 min., pokým sa voda neodparí a pohánka nebude mäkká.
3.
Keď je pohánka uvarená, pridáme k nej vajíčko a múku.
5.
Veľkou lyžicou naberáme hmotu a ukladáme ju na plech vyložený papierom. Každú kôpku cesta buď rukou alebo lyžicou (namočenou v studenej vode) roztlačíme a vytvarujeme pekné placky.
6.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 23 - 25 min.
8.
Na plnku si dáme variť mak do hrnca. Zalejeme ho 100 ml vody a krátko (cca 5 min.) povaríme.
9.
K uvarenému maku pridáme stéviu. Miesto stévie je možné samozrejme použiť hocijaké iné sladidlo (cukor, med a pod.).
10.
Mak odstavíme z ohňa a vložíme doň rozlámaný tofu syr.
11.
Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Keď sa nám bude zdať kaša príliš riedka, zahustíme ju kokosom alebo sójovým mliekom v prášku. A naopak, v prípade hustej konzistencie pridáme vodu. Podávame ozdobené ovocím alebo džemom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...