Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaovo-cícerový dezert

kucharka26
kucharka26
2
porcie
7
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
uvarený cícer
1 ks
vajce
1/2 KL
stévia
1/2 KL
prášok do pečiva
1 PL
kakao

postup

1.
Na recept som použila cizrnu z konzervy, ale môžete použiť aj surovú (ktorú si vopred uvaríte do mäkka). Každopádne ak nechcete strácať čas, doporučujem mať stále v zásobe konzervovanú variantu.
2.
Do misky vložíme cizrnu, pridáme vajce, stéviu, prášok do pečiva a rozmixujeme na hladkú kašu. Miesto stévie je možné použiť ľubovoľné iné sladidlo, napr. 1 PL medu.
4.
Cestom naplníme 2 muffinové košíčky a vložíme do mikrovlnky na 2 min. (stredný stupeň). Niesom zástancom prípravy jedla v mikrovlnej rúre, ale raz za čas vám to určite nemôže uškodiť.
5.
Muffiny môžeme rozkrojiť a naplniť džemom alebo ľubovoľnou sladkou plnkou. Cizrnu z nich naozaj neucítite a pritom si zdravo pochutnáte.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...