FOTORECEPT: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
múka celozrnná ražná
300
g
pšeničná hladká múka
1
téglik
biely jogurt
1/2
ks
droždie
1
ČL
soľ
200
ml
voda
1
ks
cibuľa
postup
1.
Pripravíme si suroviny, z kvasníc, trošku cukru a vody si spravíme kvások.
3.
Na panvici si opražíme cibuľku.
4.
Do múky pridáme kvások, jogurt, soľ, cibuľu a miesime, kým sa cesto nezačne odlepovať od stien nádoby. Dáme vykysnúť približne na 30 minút.
5.
Vytvarujeme si malé bochníčky, poukladáme na plech, necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
6.
Potrieme vodou a dáme na 20 minút piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov.
7.
Necháme vychladnúť, ideálne na mriežke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.