Pridať recept

FOTORECEPT: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou

Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok

ingrediencie

300 g
múka celozrnná ražná
300 g
pšeničná hladká múka
1 téglik
biely jogurt
1/2 ks
droždie
1 ČL
soľ
200 ml
voda
1 ks
cibuľa

postup

1.
Pripravíme si suroviny, z kvasníc, trošku cukru a vody si spravíme kvások.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
 
2.
Múku zmiešame.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
3.
Na panvici si opražíme cibuľku.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
4.
Do múky pridáme kvások, jogurt, soľ, cibuľu a miesime, kým sa cesto nezačne odlepovať od stien nádoby. Dáme vykysnúť približne na 30 minút.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
5.
Vytvarujeme si malé bochníčky, poukladáme na plech, necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
6.
Potrieme vodou a dáme na 20 minút piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
7.
Necháme vychladnúť, ideálne na mriežke.
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
8.
Neviem ako dlho vydržia čerstvé, zjedli sa rýchlosťou blesku hneď na druhý deň na raňajky :)
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Fotorecept: Pšenično-ražné chlebové bochníky s cibuľou
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.8.2013 14:36 | |
+0 -2
V bode č.1 sa píše: z kvásku a vody si pripravíme kvasok. Na obrazku su ale kvasnice v balicku a nie pravy kvasok, co je rozdiel! *501*
Vendelincok
29.8.2013 21:53 | |
+0 -0
to bol preklep, myslela som kvasnice
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...