Mazanec
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
150
g
maslo
100
g
práškový cukor
200
ml
smotana na šľahanie
5
ks
vajce
30
g
vajce
100
g
hrozienka
70
g
mandle
soľ
citrónová kôra
mandľové lupienky
droždie
postup
Pripravíme kvások, zmiešame ho s múkou, práškovým a vanilkovým cukrom, maslom, soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou, hrozienkami a mandľami. V smotane rozšľaháme žĺtky a zapracujeme do cesta. Prikryté cesto dáme kysnúť na teplé miesto. Po vykysnutí cesto sformujeme na pomúčenej doske na bochník. Položíme ho na vymastený plech a necháme ešte pol hodiny kysnúť. Pred pečením povrch narežeme do tvaru kríža, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľami. Pečieme pomaly dochrumkava.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.