Vidiecky boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,4
kg
hovädzie mäso
1
ks
kapusta biela hlávková
2
ks
mrkva
2
ks
cibuľa
3
vetvičky
kôpor
3
vetvičky
petržlen
1
kg
cvikla
60
g
maslo
1
ČL
cukor
3
PL
červený vínny ocot
citrónová šťava
postup
1.
Hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody.
2.
V hrnci na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľu, mrkvu. Dusíme asi 3 až 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Potom k nej pridáme najemno nakrájanú kapustu, cviklu, hovädzí vývar, cukor a varíme 50 až 60 minút.
3.
Po uvarení hovädzie mäso nakrájame do polievky, dochutíme octom a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme. Boršč servírujeme s kopčekom smotany.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.