Pridať recept

Vidiecky boršč

ingrediencie

1,4 kg
hovädzie mäso
1 ks
kapusta biela hlávková
2 ks
mrkva
2 ks
cibuľa
3 vetvičky
kôpor
3 vetvičky
petržlen
1 kg
cvikla
60 g
maslo
1 ČL
cukor
3 PL
červený vínny ocot
citrónová šťava

postup

1.
Hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody.
 
2.
V hrnci na rozpustenom masle speníme nakrájanú cibuľu, mrkvu. Dusíme asi 3 až 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Potom k nej pridáme najemno nakrájanú kapustu, cviklu, hovädzí vývar, cukor a varíme 50 až 60 minút.
3.
Po uvarení hovädzie mäso nakrájame do polievky, dochutíme octom a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme. Boršč servírujeme s kopčekom smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...