Kávová torta s kávovým krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
4
ks
vajce
130
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
60
g
maslo
mandle na ozdobu
Kávový krém
125
g
maslo
250
g
práškový cukor
1
ČL
vanilková esencia
1
PL
lyžica
2
PL
káva
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Zľahka primiešame múku, pridáme roztopené maslo. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C na 35 minút.
2.
Cesto necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri diely, ktoré potrieme kávovým krémom. Vrch torty a boky potrieme zvyšným krémom a ozdobíme mandľami.
3.
Kávový krém: Maslo, cukor, vanilku, smotanu a kávu vymiešame na hladký krém.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.