Makový koláč
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
750
g
hladká múka
350
g
tuk
170
g
práškový cukor
štipiek
soľ
20
g
droždie
200
ml
mlieko
trochu
hrozienka
Plnka
600
g
cukor
100
g
mak
200
ml
mlieko
postup
1.
Do misy nasypeme múku, práškový cukor, soľ, tuk a rozpustený kvások v mlieku. Všetky suroviny premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré samostatne vypracujeme a doložíme na chvíľu do chladničky.
2.
V mlieku rozpustíme cukor, prisypeme mak a všetko necháme prejsť varom, prisypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Plnku tiež rozdelíme na štyri časti.
3.
Cestá postupne rozvaľkávame na pomúčenej doske a plníme plnkou. Spojíme ich, povrch potrieme žĺtkom a na 4-6 hodín uložíme do chladničky. Pečieme pri teplote 150°C asi 10 minút a potom ďalších 20 minút pri teplote 220°C. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.