Pridať recept

Makový koláč

ingrediencie

Cesto

750 g
hladká múka
350 g
tuk
170 g
práškový cukor
štipiek
soľ
20 g
droždie
200 ml
mlieko
trochu
hrozienka

Plnka

600 g
cukor
100 g
mak
200 ml
mlieko

postup

1.
Do misy nasypeme múku, práškový cukor, soľ, tuk a rozpustený kvások v mlieku. Všetky suroviny premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré samostatne vypracujeme a doložíme na chvíľu do chladničky.
 
2.
V mlieku rozpustíme cukor, prisypeme mak a všetko necháme prejsť varom, prisypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Plnku tiež rozdelíme na štyri časti.
3.
Cestá postupne rozvaľkávame na pomúčenej doske a plníme plnkou. Spojíme ich, povrch potrieme žĺtkom a na 4-6 hodín uložíme do chladničky. Pečieme pri teplote 150°C asi 10 minút a potom ďalších 20 minút pri teplote 220°C. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
18.6.2014 13:07 | |
+1 -0
Makove mam velmi rads, ale chcem sa opytat ze ci je spravne uvedena: 600 g cukru a 100 g maku...nemá to byť náhodou opacne?
dobruchut.sk
18.6.2014 14:14 | |
+0 -0
máte pravdu, je to nejaky nepomer. My by sme odporucali cca 120-200g maku pomliet a pridat asi 200g cukru