Ovocná kačica
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
2
ks
pomaranč
1
ks
citrón
100
g
sušené ovocie
červené víno
soľ
postup
Umytú a osušenú kačicu ponatierame zvonka aj zvnútra soľou. Necháme ju odpočívať v chladničke 12 hodín. Sušené ovocie nakrájame, polejeme ovocnou šťavou, premiešame a naplníme kačicu. Pečieme ju vo vyhriatej rúre pri 200°C za občasného polievania. Z upečenej kačice ovocie vyberieme a spolu s vínom a trochou výpeku povaríme. Potom omáčku zmixujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.