Tvarohový sen
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na korpus
6
ks
vajce
180
g
polohrubá múka
240
g
kryštálový cukor
kakao
džem
Na krém
100
g
biely jogurt
500
g
tvaroh
100
g
kryštálový cukor
50
g
vajce
100
g
maslo
400
ml
smotana na šľahanie
10
g
želatína
postup
Pripravíme si piškótový korpus. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame trochu cukru a tiež žĺtky. Potom do zmesi vmiešame múku. Dve tretiny cesta oddelíme, vmiešame do nich kakao, do poslednej kakao nepridáme, potom z nich upečieme dva tmavé a jeden svetlí piškótový plat. Pripravíme si krém z jogurtu, cukru, tvarohu a masla. V troške vody namočíme želatínu a spolu so smotanou ju vyšľaháme. Masu pridáme do tvarohovej zmesi. Tmavý plat vložíme do tortovej formy, potrieme džemom a preložíme svetlím platom. Jemne postláčajte a potom pridajte ostávajúci krém. Na niekoľko hodín nechajte pripravený koláč odpočívať v chladničke. Ozdobte ho malinami ( jahodami ) a šľahačkou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.