Králik s olivami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
králik
150
ml
červené víno
plátkov
petržlenová vňať
1
ks
bobkový list
2
strúčiky
cesnaku
sušený rozmarín
3
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
šálka
mäsový bujón
1
PL
paradajkový pretlak
125
g
čierne olivy
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Pripravíme si marinádu z vína, petržlenovej vňate, bobkového listu, pretlačeného cesnaku, rozmarínu a soli. Do marinády vložíme pokrájané porcie králika a necháme odležať.
2.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej potom opečieme porcie marinovaného králika. Zalejeme vývarom, pridáme pretlak a premiešame. Osolíme, okoreníme a dusíme asi hodinu.
3.
Pred koncom pridáme ku králikovi čierne olivy. Potom porcie vyberieme na tanier a podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.