Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zamatová roláda

dobruchut.sk
dobruchut.sk
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
6 ks
vajce
sóda bikarbóna

Krém

250 g
maslo
1 ks
vajce
3 PL
kakao
3 PL
hrubá múka
6 PL
práškový cukor
200 ml
mlieko
1 ks
žĺtok

postup

1.
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne k nemu pridávame cukor. Ak je sneh už vyšľahaný, pridáme doň sódu bikarbónu, kakao a žĺtka. Takto pripravené cesto vylejeme na plech. Ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a pečieme ho v rozohriatej rúre asi 5 až 7 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku, ktorú sme poprášili trochou práškového cukru. Z upečeného cesta odstránime papier. Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z múky, žĺtka a mlieka. Po dovarení ju necháme vychladnúť, a potom ju zmiešame s maslom, ktoré sme nechali pred tým trochu zmäknúť. Spolu vyšľaháme. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.
2.
Do tej prvej pridáme 4 lyžice práškového cukru a kakao. Do druhej polovice vysypeme vanilkový cukor a 2 lyžice práškového cukru. Cesto, ktoré nám vychladlo najprv natrime svetlou, a potom tmavou plnkou. Opatrne zavinieme do rolády, ktorú polejeme čokoládovou polevou. Roládu poliatu čokoládou vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stuhnutú roládu krájame na rezy a podávať ju môžeme s orieškovou zmrzlinou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ZdenaTriscikova
29.8.2013 09:34 | |
+7 -0
Dobry den.Ta rolada je vyborna,ale do stredu medzi krem ja este davam banan a je este chutnejsia.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...