Vašich
23566
receptov

Zamatová roláda

Suroviny:

  • 5 PL kryštálový cukor
  • 3 PL kakao
  • 6 ks vajce
  • sóda bikarbóna
  • Krém:

  • 250 g maslo
  • 1 ks vajce
  • 3 PL kakao
  • 3 PL hrubá múka
  • 6 PL práškový cukor
  • 200 ml mlieko
  • 1 ks žĺtok
  • Čas prípravy: min.

Postup receptu:

  • 1.
    Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne k nemu pridávame cukor. Ak je sneh už vyšľahaný, pridáme doň sódu bikarbónu, kakao a žĺtka. Takto pripravené cesto vylejeme na plech. Ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a pečieme ho v rozohriatej rúre asi 5 až 7 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku, ktorú sme poprášili trochou práškového cukru. Z upečeného cesta odstránime papier. Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z múky, žĺtka a mlieka. Po dovarení ju necháme vychladnúť, a potom ju zmiešame s maslom, ktoré sme nechali pred tým trochu zmäknúť. Spolu vyšľaháme. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.
  • 2.
    Do tej prvej pridáme 4 lyžice práškového cukru a kakao. Do druhej polovice vysypeme vanilkový cukor a 2 lyžice práškového cukru. Cesto, ktoré nám vychladlo najprv natrime svetlou, a potom tmavou plnkou. Opatrne zavinieme do rolády, ktorú polejeme čokoládovou polevou. Roládu poliatu čokoládou vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stuhnutú roládu krájame na rezy a podávať ju môžeme s orieškovou zmrzlinou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
90 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu (1 príspevok)
ZdenaTriscikova

ZdenaTriscikova Nevhodné

29.08.2013 | 09:34

Dobry den.Ta rolada je vyborna,ale do stredu medzi krem ja este davam banan a je este chutnejsia.

4 0
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Čučoriedková roláda s tvarohom

Cesto: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a primiešame do neho cukor a šľaháme. Pridáme žĺtky a preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme na neho cesto...

Recept od: najkucharka najkucharka

Bielková roláda so šľahačkou

Bielka so štipkou soli šľaháme a postupne pridávame za stáleho šľahania kr.cukor. Do pevnej vyšľahanej bielkovej peny pridáme citr.šťavu s maizenou a prešľaháme. Hotovo.. Bielkové cesto dáme...

Recept od: 7.nika7 7.nika7

Gaštanová roláda

Bielka oddelíme od žĺtkov. V myske si zvlášť vyšľaháme bielka kým nebudú tuhé. Postupne zašľaháme cukor, žĺtky , kakao, prášok do pečiva a múku. Hotové cesto vylejeme na plech s mastným papierom...

Recept od: marylue marylue

Fotorecept: Roládový zákusok

Urobíme si prvú piškótu: Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme olej, premiešame asi 3 minúty, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a upečieme piškótu (pečieme cca 20-30 minút pri 180 stupňoch) ..

Recept od: vacica vacica

Tvarohová kocka

1. cesto: bielky si oddelíme od žĺltkov. Bielky si vyšľaháme a postupne pridávame cukor, vyšľaháme na penu. Potom pridáme žĺtky a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech...

Recept od: Mirka281011 Mirka281011

Ovocná roláda

Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech...

Fotorecept: Schovaná roláda

Jednoduchá, rýchla, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule... čo máte radi ;-) Recept pochádza z môjhlo blogu.

Recept od: Ywett910 Ywett910

Piškótová roláda

K rýchlo pripraveným múčnikom patria predovšetkým piškótové rolády. Roládu natierame, ešte kým je plát cesta teplý napríklad nahriatou marhuľovou marmeládou, ktorú posypeme práškovým cukrom. V...

Recept od: kuchtik1 kuchtik1

Fotorecept: Zákusok z marhuľových rolád

Zákusok je síce pracný, ale vyzerá veľmi efektne.... námaha sa Vám vyplatí !

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Piškótová roláda s malinami

Polovicu malín do plnky si odložíme nabok. Zvyšok dáme do misy, prisypeme práškový cukor a ovocie roztlačíme vidličkou. Mučenkové plody rozpolíme a dreň vyškrabeme lyžicou. Pridáme ju k malinám...

Recept od: gurmanka gurmanka
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Koláče a dezerty

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×