Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zamatová roláda

dobruchut.sk
dobruchut.sk
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

5 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
6 ks
vajce
sóda bikarbóna

Krém

250 g
maslo
1 ks
vajce
3 PL
kakao
3 PL
hrubá múka
6 PL
práškový cukor
200 ml
mlieko
1 ks
žĺtok

postup

1.
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne k nemu pridávame cukor. Ak je sneh už vyšľahaný, pridáme doň sódu bikarbónu, kakao a žĺtka. Takto pripravené cesto vylejeme na plech. Ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie a pečieme ho v rozohriatej rúre asi 5 až 7 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku, ktorú sme poprášili trochou práškového cukru. Z upečeného cesta odstránime papier. Na prípravu plnky uvaríme hustú kašu z múky, žĺtka a mlieka. Po dovarení ju necháme vychladnúť, a potom ju zmiešame s maslom, ktoré sme nechali pred tým trochu zmäknúť. Spolu vyšľaháme. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.
2.
Do tej prvej pridáme 4 lyžice práškového cukru a kakao. Do druhej polovice vysypeme vanilkový cukor a 2 lyžice práškového cukru. Cesto, ktoré nám vychladlo najprv natrime svetlou, a potom tmavou plnkou. Opatrne zavinieme do rolády, ktorú polejeme čokoládovou polevou. Roládu poliatu čokoládou vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stuhnutú roládu krájame na rezy a podávať ju môžeme s orieškovou zmrzlinou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ZdenaTriscikova
29.8.2013 09:34 | |
+7 -0
Dobry den.Ta rolada je vyborna,ale do stredu medzi krem ja este davam banan a je este chutnejsia.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...