Slivková štrúdla
10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
múka
1
štipka
soľ
250
ml
smotana na šľahanie (33 %)
roztopené maslo na pokvapkanie cesta
Plnka
750
g
slivky
podľa chuti
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
škoricový cukor
podľa chuti
hrozienka
postup
1.
Pripravíme si cesto: Múku, soľ a smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
2.
Plnka: Tvaroh zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti. Kto má rád môže pridať do tvarohu aj sušené hrozienka.
3.
Každú časť cesta rozvaľkáme, potrieme tvarohom a pokvapkáme roztopeným maslom. Slivky rozpolíme (ak sú veľké, tak dáme na štvrťky) a pokladáme na tvarohovú plnku. Slivky nemusíme dávať na celú plochu, stačí tak do polovice, aby sa nám potom dobre cesto zrolovalo. Každú slivku potom ešte posypeme troškou škoricového cukru. Cesto zrolujeme a preložíme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Štrúdľu potrieme vajíčkom a dáme piecť asi na 20 minút. Samozrejme, záleží na trúbe. Treba to sledovať.
4.
TIP: Miesto tvarohu môžeme použiť aj mak, ktorý pomelieme, zmiešame s cukrom a dáme na cesto namiesto tvarohu. Takisto ho pokvapkáme maslom a ukládáme naň slivky.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.