Pridať recept

Fotorecept: Tarte flambée

ingrediencie

Cesto

400 g
hladká múka
8 g
sušené droždie
1 KL
soľ
200 ml
voda

Náplň

200 g
slanina
3 ks
cibuľa
200 g
creme fraiche
250 g
syr
muškátový orech
soľ

postup

1.
Ide o cibuľový koláč výbornej a lahodnej chuti. Možno pripomína chuťou taliansku pizzu ale tento slaný koláčik je oveľa chutnejší a na prípravu možno aj jednoduchší. Zvládne ho aj začiatočník. Nedá sa na ňom nič pokaziť.
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
Preosejeme si múku, po obvode nasypeme soľ a v strede urobíme jamku. Do nej nasypeme sušené droždie a zalejeme ich 2 polievkovými lyžicami vlažnej vody a necháme vzísť kvások.
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Do múky prilejeme 200 ml vlažnej vody a vypracujeme nelepivé cesto a necháme 2 hodiny kysnúť. Je to skutočne veľmi jednoduché a cesto sa vôbec nelepí.
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
4.
Kým nám cesto kysne nachystáme si suroviny na plnku. Nakrájame cibule na kolieska, slaninu na minihranolčeky a nastrúhame syr. Na obrázku je syr gouda bezlaktózový, lebo ja iné ako bezlaktózové mliečne výrobky nemôžem konzumovať
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Tarte flambée
Fotorecept: Tarte flambée
Zdroj: dobruchut.sk
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať