Pridať recept

Zemiaková pochúťka

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 kg
hrubá múka
300 g
údená slanina
soľ

postup

1.
Ošúpané zemiaky dáme variť do polomäkka. Pridáme k nim múku a krátko povaríme. Po uvarení masu premiešame, osolíme a urobíme z nej väčšie trhance.
 
2.
Slaninu nakrájame na pásiky a uškvaríme na panvici. Zmiešame s ňou uvarené trhance.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miniminisss
19.4.2014 20:31 | |
+0 -0
u nas sa to volá džatky a davame k tomu este aj kyslu smotanu navrch ;) okrem toho neprirpavujeme ich vsetky naraz, ak sa nieco v hrnci zvysi, tak to opecieme na slaninke ako hrubsiu placku :) vrelo odporucam <3 <3 <3 <3 <3 <3
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...