Pridať recept

Zapekané zemiaky s vínom

ingrediencie

4 ks
veľký zemiak
uvarená kapusta
4 ks
žemľová knedľa
250 g
varené mäso
150 g
saláma
1 dl
červené víno
2 dl
sladká smotana
2 ks
vajce
maslo na vymastenie
syr tvrdý
kečup
sójová omáčka
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Na kocky nakrájané mäso, salámu, kečup, sójovú omáčku, korenie zmiešame dokopy.
 
2.
Pekáč vymastíme maslom. Na dno dáme uvarenú kapustu, žemľovú knedľu, na kocky pokrájanú cibuľu a posledná vrstva sú na plátky nakrájané zemiaky. Zalejeme vínom a dáme piecť.
3.
Pred koncom zemiaky zalejeme smotanou rozmiešanou s vajíčkom. Znova dáme trochu zapiecť a nakoniec posypeme postrúhaným syrom a zapečieme dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...