Pridať recept

Bielková roláda so šľahačkou

9
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
1 PL
citrónová šťava
1 PL
maizena

Plnka

1 ks
parížska šľahačka
lesné plody

postup

1.
Bielka so štipkou soli šľaháme a postupne pridávame za stáleho šľahania kr.cukor. Do pevnej vyšľahanej bielkovej peny pridáme citr.šťavu s maizenou a prešľaháme. Hotovo.
 
2.
Bielkové cesto dáme na papier na pečenie Rovnomerne rozotrieme a dáme piecť. Teplota 145 stupňov na asi 30 min.
3.
Hneď po upečení na roládu dáme vlhkú utierku a necháme vychladnúť.
4.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme parížsku šľahačku podľa návodu. Po vyšľahaní natrieme roládu plnkou a poukadáme ovocie....po zatočení dáme stuhnúť . :) dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...