Pridať recept

Rýchle domáce lístkové cesto

ingrediencie

250 g
rastlinný tuk
400 g
hladká múka
mlieko
soľ

postup

Super rýchla cesta k lístkovému cestu. 

1.

Tuk dáme dopredu asi pol hodinu do mrazničky. 

 
2.

Múku preosejeme, osolíme a tuhý tuk nahrubo nastrúhame do múky.

3.

Rukou jemne zapracujeme, postupne pridávame mlieko nech sa všetko spojí do kompaktného cesta. 

4.

Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky, a potom s ním pracujeme ako s klasickým listkovým cestom. 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.10.2020 12:19 | |
+0 -2
Tak tento recept som skúšal, nestojí za nič, suché, nachuť úplne oničom, nesťahovať
janacka
7.9.2015 15:16 | |
+31 -10
Skúšala som robiť cesto z Rami a cesto je fantastické, jemnejšie a mastnejšie tak že ho tam treba manej.
Anielik1422
13.5.2015 18:53 | |
+54 -21
A namiesto tuku co mozem pouzit ? :|
Podobné články
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!