Pridať recept

Krtkove tajomstvo

ingrediencie

Cesto

320 g
hladká múka
180 g
kryštálový cukor
2 dl
olej
2 dl
mlieko
3 ks
vajce
2 PL
kakao
1 ks
kypriaci prášok do pečiva

Náplň

250 g
jemný tvaroh
400 g
kyslá pochúťková smotana
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky
1 ks
vanilka
1 ks
Zlatý klas
4 dl
mlieko
podľa chuti
cukor
3 ks
banán
podľa chuti
lekvár

postup

1.
Cesto: Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame olej a mlieko. Do našľahanej masy vareškou zapracujeme múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec z bielkov vyšľahaný sneh. Tortovú formu si vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vlejeme. Pečieme pri 170°C asi 45 min.
 
2.
Náplň: Z mlieka, zlatého klasu a trochy cukru si uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. V mise si vyšľaháme tvaroh, vychladnutý puding a vanilku. Pridáme kyslú smotanu a šľahačku vyšľahanú zo stužovačom. Podľa potreby ešte dosladíme.
3.
Vychladnuté cesto si vydlabeme asi tak do polovice. Vydlabané omrvinky použijeme na posypanie koláčika. Vzniknutú dutinu potrieme ľubovoľným lekvárom a poukladáme pozdľž rozrezané banány. Navrstvíme tvarohovo-smotanovú náplň do tvaru kopčeka a posypeme vydlabaným cestom. Dobre vychladíme a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať