Pridať recept

Matcha Cupcakes

ingrediencie

150 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/4 KL
soľ
150 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
125 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
Matcha Fuku

postup

1.
Predhrejeme rúru na 180°C a pripravíme košíčky na cupcakes. Vložíme ich do formy, alebo poukladáme na plech
 
2.
V nádobe na mixovanie vyšľaháme maslo a práškový cukor, pokým nie je ľahké a vláčne.
3.
Zároveň v druhej nádobe preosejeme a zmiešame múku, prášok do pečiva , soľ a Matcha Fuku
4.
Vanilkový cukor rozmiešame v mlieku
5.
Keď máme pripravenú suchú zmes a vanilkové mlieko , pridáme postupne po jednom do vyšľahaného masla vajcia.
6.
Do maslovej hmoty striedavo pridávame suchú zmes s Matchou a vanilkové mlieko, začíname aj končime suchou zmesou. Dôležité je miešať zmes pomaly a dosiahnuť skombinovanie surovín.
7.
Zelenou zmesou naplníme košíčky približne do 2/3 a pečieme 22 minút, alebo pokiaľ špáradlo, ktoré pichneme do koláčiku neostane čisté. Koláčiky vyberieme z rúry a 10 minút necháme prechladnúť vo forme, alebo na pekáči, následne vychladíme úplne.
8.
Jahodová poleva
9.
Suroviny:
10.
3 vaječné bielka
11.
150 g práškového cukru
12.
¼ čajovej lyžičky soli
13.
250 g masla
14.
1 balenie jahôd – čerstvých , alebo mrazených (nie v konzerve)
15.
Nad parou vyšľaháme v nádobe vaječné bielka s cukrom a štipkou soli . Miešame pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí (6-8 minút)
16.
Horúcu zmes prelejeme do studenej nádoby mixéra a ochladzujeme za sústavného šľahania, pokým zmes nestuhne. Ochladnutie trvá cca 10 minút
17.
Spomalíme rýchlosť miešania a postupne po menších častiach pridávame maslo, zakaždým precízne vymiešame. Počas miešania sa vám poleva môže zraziť, ale nepanikárte. Opäť sa rozmieša do hladka.
18.
Na záver pridávame jahody , postupne podľa chuti. Zmes jemne premiešame, aby poleva obsahovala čo najmenej vzduchových bublín . Môžeme zdobiť koláčiky.
19.
Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať