FOTORECEPT: Slivkové oči
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka
1
kocka
droždie
50
g
cukor
500
ml
mlieko
50
g
maslo
stipka soli
slivky
250
g
tvaroh
1
ks
vanilkový cukor
cukor kryštál na obaľovanie
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Z trošky teplého mlieka, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Kým kysne cesto si umyjeme a odkôstkujeme slivky. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme kolieska
2.
kolieska preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme nakysnúť, zatiaľ si vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom, na každé koliesko dáme jednu lyžičku tvarohu
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.