Pridať recept

Domáci tvaroh

ingrediencie

5 litrov
kyslé mlieko

postup

1.
Mlieko zahrievame na miernej teplote za občasného miešania na kraji šporáku asi na 30 °C, až sa syrovina oddelí od srvátky. Zrazenie mlieka môžeme urýchliť pridaním chlebovej kôrky.
 
2.
Precedíme cez sitko, na ktoré položíme plachtičku. Zaviažeme, zaťažíme a necháme zvoľna odkvapkávať. Ak chceme tvaroh tvrdý, zaťažíme závažím, aby srvátka čo najviac odkvapkala. Z tohto množstva mlieka dostaneme asi 1/2 kg tvarohu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Domáci skyr
Domáci skyr je fantastickým zdrojom bielkovín s minimom tuku
Nízkotučný, mliečny výrobok s vysokým obsahom bielkovín typický pre severskú kuchyňu sa veľmi rýchlo...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...