Pridať recept

Matcha orechová torta

ingrediencie

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
citrónová kôra
škorica
fazuľa
morská soľ
60 g
práškový cukor
210 g
vlašské orechy
1 ks
zemiakový škrob

Maslový krém z Matche

450 ml
mlieko

postup

1.
Žĺtka s cukrom, pásikmi citrónovej kôry, škoricou a s Tonka fazuľou (nadrvenou na strúhadle) napeníme. Biely so soľou a práškovým cukrom vyšľahať do krémova. Zmes zmiešať so zemiakovým zahusťovadlom a orechmi.
 
2.
Celú zmes vyliať do tortovej formy, rovnomerne rozotrieť a pri 180°C upiecť. Upečené cesto necháme vychladnúť a dvakrát ho prerežeme.
3.
Maslový krém z Matche: Uvariť puding zo 450ml mlieka a s cukrom podľa návodu z pudingu. Žĺtka vymiešať, posýpať ich súvislou vrstvou cukru (to preto, aby sa nevytvorila koža) a necháme ich vychladnúť. Speníme maslo spolu s 80g cukru a Matchu. Za stáleho miešania pridáme do hmoty pripravený puding a žĺtka. Všetko necháme hodinu vychladnúť. Plnku rozotrieme na orechový korpus a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať