Vaječná tlačenka
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
majonéza
200
g
koreňová zelenina
120
g
hrach
200
g
kápia
20
g
želatína
200
g
šunka
2
ks
kyslá uhorka
2
ks
ocot
soľ
korenie
postup
Zeleninu nakrájame na kocky pridáme 1/2 nakrájanej kápie a 2/3 hrášku. Okoreníme a osolíme. Želatínu pripravíme podľa návodu a zmiešame s majonézou. Srnčí chrbát vystelieme alobalom. Na dno nalejeme trochu aspiku, necháme stuhnúť. Vyložíme kúskami kápie a hrášku. Medzitým si uvaríme vajcia natvrdo, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine, ochutíme octom a pridáme majonézu so želatínou. Zmes opatrne dáme do srnčieho chrbáta a necháme vychladnúť v chladničke. Výborná príloha k šunke :)
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.