Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná super hrudka

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
8 ks
vajce
1 KL
soľ

postup

1.
Vo veľkom hrnci necháme zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou (prípadne cukrom a hrozienkami). Za stáleho miešania potom masu vlejeme do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia. (POZOR: ľahko sa prichytáva na dno) Keď sa vajíčka uvaria (cca 8-10 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť. (Ideál je povesiť to na nejakú palicu, varechu aby to viselo. Bude mať krajší tvar)
2.
1.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí ju môžeme uložiť na tanier a konzumovať.
3.
2.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu. Poznámka: Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky. Tiež ako mega plátok syra na chlebík. Tento rok budem robiť asi obe varianty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dyka24
4.3.2013 16:23 | |
+1 -0
pripomina mi to nas anari syr tu na cypre.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...