Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Veľkonočná super hrudka

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
8 ks
vajce
1 KL
soľ

postup

1.
Vo veľkom hrnci necháme zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou (prípadne cukrom a hrozienkami). Za stáleho miešania potom masu vlejeme do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia. (POZOR: ľahko sa prichytáva na dno) Keď sa vajíčka uvaria (cca 8-10 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť. (Ideál je povesiť to na nejakú palicu, varechu aby to viselo. Bude mať krajší tvar)
2.
1.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí ju môžeme uložiť na tanier a konzumovať.
3.
2.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu. Poznámka: Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky. Tiež ako mega plátok syra na chlebík. Tento rok budem robiť asi obe varianty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dyka24
4.3.2013 16:23 | |
+1 -0
pripomina mi to nas anari syr tu na cypre.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...