Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná super hrudka

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
8 ks
vajce
1 KL
soľ

postup

1.
Vo veľkom hrnci necháme zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou (prípadne cukrom a hrozienkami). Za stáleho miešania potom masu vlejeme do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia. (POZOR: ľahko sa prichytáva na dno) Keď sa vajíčka uvaria (cca 8-10 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť. (Ideál je povesiť to na nejakú palicu, varechu aby to viselo. Bude mať krajší tvar)
2.
1.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí ju môžeme uložiť na tanier a konzumovať.
3.
2.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu. Poznámka: Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky. Tiež ako mega plátok syra na chlebík. Tento rok budem robiť asi obe varianty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dyka24
4.3.2013 16:23 | |
+1 -0
pripomina mi to nas anari syr tu na cypre.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...