Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná super hrudka

dobruchut.sk
dobruchut.sk
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
mlieko
8 ks
vajce
1 KL
soľ

postup

1.
Vo veľkom hrnci necháme zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou (prípadne cukrom a hrozienkami). Za stáleho miešania potom masu vlejeme do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia. (POZOR: ľahko sa prichytáva na dno) Keď sa vajíčka uvaria (cca 8-10 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť. (Ideál je povesiť to na nejakú palicu, varechu aby to viselo. Bude mať krajší tvar)
2.
1.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí ju môžeme uložiť na tanier a konzumovať.
3.
2.spôsob ukončenia: Po stečení a stuhnutí položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu. Poznámka: Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky. Tiež ako mega plátok syra na chlebík. Tento rok budem robiť asi obe varianty.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dyka24
4.3.2013 16:23 | |
+1 -0
pripomina mi to nas anari syr tu na cypre.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...