Pridať recept

FOTORECEPT: Pečený slivkový lekvár s rumom

Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom
Zdroj: creazygirl
6
porcií
210
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
sliviek rozpolených a zbavených kôstok
1/2 kg
kryštálový cukor
2 dl
rum
trochu
maslo

postup

1.
Plech vymastíme maslom, poukladáme slivky, zalejeme rumom a zasypeme povrch cukrom.
Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom
Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom
Zdroj: creazygirl
 
2.
Džem pečieme v rúre na 180 stupňov. Po pol hodine premiešame a potom ešte dvakrát. Pečieme tri hodiny.
Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom
Fotorecept: Pečený slivkový lekvár s rumom
Zdroj: creazygirl
3.
Poukladáme do pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom a prikryjeme. Dobrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rodik00
24.9.2015 23:18 | |
+0 -6
Dnes som ho robil, vyzera super. Len som ho piekol na 180 stupnov 30min+ 2 a stvrt hodinu potom uz zacinal lepit a bol bez vody tak som ho dal do poharikov. Chcel by som sa spytat, ci ta fotka stymi slivkami v stave je po tych 30min alebo uz uvareny. lebo neviem aku to ma mat mat konzistenciu a mam ho ako remen husty za tak kratky cas *503* *503* *503*
Anonymný nick
22.10.2015 08:55 | |
+6 -2
záleží od šťavnatosti sliviek a tiež každá rúra prčie skoro inak. Ja ho dám na 150 stupňav na hodinku, premiešam, zvýšim teplotu na 180 a potom po ďalšej 1 a 1/2 hodine priebežne kontrolujem tak ako je zvykom, odobrať kúsok na studený tanier, dať na chvíľu do chladničky a sa uvidí :-)
Anonymný nick
29.7.2014 22:06 | |
+3 -3
robievam ho, je naozaj vynikajúci...mňam
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.