Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-pšenová kaša bez cukru

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
4 šálky
voda
1 šálka
mletý mak
1 šálka
sušené hrozienka
2 ks
mrkva

postup

1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou a vložíme do hrnca alebo väčšej panvice. Pridáme mletý mak a sušené hrozienka.
2.
Všetko zalejeme trojnásobným množstvom vody a privedieme k varu. Prikryté varíme na miernom plameni cca 20 min., pokým sa všetka voda neodparí. Priebežne miešame, aby sa pri konci varenia pšeno nepripálilo.
3.
Keď je voda takmer odparená, pridáme nastrúhanú mrkvu, prilejeme 1 šálku vody a varíme ešte 5 min.
4.
Keď je všetko uvarené do mäkka, prelejeme zmes do hlbokej misky.
6.
Necháme vychladnúť, potom vložíme na pár hodín do chladničky a podávame ako dezert alebo ako zdravé raňajky. Podľa chuti môžeme posypať slnečnicovými semiankami, orechami a pod.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...