Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Makovo-pšenová kaša bez cukru

kucharka26
kucharka26
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
4 šálky
voda
1 šálka
mletý mak
1 šálka
sušené hrozienka
2 ks
mrkva

postup

1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou a vložíme do hrnca alebo väčšej panvice. Pridáme mletý mak a sušené hrozienka.
2.
Všetko zalejeme trojnásobným množstvom vody a privedieme k varu. Prikryté varíme na miernom plameni cca 20 min., pokým sa všetka voda neodparí. Priebežne miešame, aby sa pri konci varenia pšeno nepripálilo.
3.
Keď je voda takmer odparená, pridáme nastrúhanú mrkvu, prilejeme 1 šálku vody a varíme ešte 5 min.
4.
Keď je všetko uvarené do mäkka, prelejeme zmes do hlbokej misky.
6.
Necháme vychladnúť, potom vložíme na pár hodín do chladničky a podávame ako dezert alebo ako zdravé raňajky. Podľa chuti môžeme posypať slnečnicovými semiankami, orechami a pod.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...