Pridať recept

Letný nákyp

6
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
maliny
225 g
jahody
175 g
ríbezle
175 g
ostružiny
175 g
práškový cukor
8 plátkov
chlieb
3 dl
voda
maslo na vymastenie
mäta
smotana

postup

1.
6 formičiek vymastíme maslom prípadne rastlinným olejom. Formičky by mali mať objem 1,5 dl. Formičky vyložíme chlebom.
 
2.
Cukor s vodou dáme do panvice a necháme ho rozpustiť za stáleho miešania, potom privedieme do varu a povaríme 2 minúty.
3.
Niekoľko ovocia dáme bokom, ktoré použijeme na ozdobu. Do sirupu pridáme polovicu malín a zvyšné ovocie. Väčšie jahody prekrojíme na polovicu a povaríme niekoľko minút nad menším plameňom do mäkka, tak aby zachovali tvar.
4.
Preložte ovocie a niekoľko šťavy do formičiek. Zakryte ďalším plátom chleba. Okraje foriem zalejte menším množstvom šťavy tak, aby sa chlieb dobre namočil. Prikryte tanierikom, dobre zaťažte a nechajte vychladiť najlepšie cez noc.
5.
Zvyšné maliny rozmiešajte v mixéri alebo prepasírujte cez nekovové sitko. Prilejte dosť ovocnej šťavy pre vytvorenie redšej konzistencie.
6.
Vyklopte nákyp na tanieriky z formičiek a prelejte malinovou šťavou. Ozdobte lístkami mäty a zvyšným ovocím, ktoré sme si odložili. Servírujeme s vyšľahanou šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať