Pridať recept

Nátierka z pečeného cesnaku

ingrediencie

2 ks
cesnaku
1 PL
olivový olej
1 ks
uvarené vajce natvrdo
rastlinné maslo
1 PL
majonéza
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ

postup

1.
Neošúpané strúčiky cesnaku rozkrojíme na polovicu, pokvapkáme olejom a dáme upiecť do rúry. Pečieme pri teplote 130 °C, kým cesnak nezmäkne. Po vychladnutí ho ošúpeme a pretrieme.
 
2.
Nakrájané vajíčko zmiešame s maslom, majonézou, pretretým cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou. Rozmixujeme mixérom a podľa chuti osolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či
10 receptov na najobľúbenejšie nátierky priamo od pani kuchárky: Výborné na víkendové raňajky, olovrant či na chlebíčky pre návštevu
Recepty na legendárne nátierky priamo od pani kuchárky zo školskej jedálne. Niektoré z nich sme nejedli roky,...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
Nátierky sú vždy ideálnym riešením raňajok či studenej večere. Tieto rýchle jarné recepty vás určite potešia.