Pridať recept

Talianske čokoládové guľky

24
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

175 g
tmavá čokoláda
50 g
mleté mandle
50 g
čokoláda mliečna
50 g
práškový cukor
40 g
maslo
2 PL
amaretto

postup

1.
Tmavú čokoládu rozpustíme s likérom amaretto v miske, ktorá je umiestnená nad hrncom s horúcou vodou. Stále miešame, aby sa všetko dôkladne spojilo.
 
2.
Pridáme nesolené maslo a miešame, až kým sa celkom nerozpustí. Vmiešame mandle a cukor.
3.
Túto zmes necháme vychladiť v chladničke a potom z nej vyformujeme 24 guliek.
4.
Na tanier dáme nastrúhanú čokoládu a obalíme v nej guľky. Guličky vložíme do papierových košíčkov a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať