Pridať recept

Krupicový dezert

ingrediencie

50 g
hrozienka
3 dl
mlieko
3 dl
voda
1/2 KL
šafrán
8 PL
hrubá krupica
3 ks
kardamón
3 ks
klinčeky
10 PL
cukor
6 PL
ghí
smotana

postup

1.
Ghí (indické prepustené maslo) rozpustíme nad stredne veľkým plameňom a potom do rozpusteného masla pridáme klinčeky, kardamón a následne stiahneme plameň a zamiešame. Pridáme krupicu a smažíme za stáleho miešania, až kým trošku nestmavne.
 
2.
Do krupice pridáme šafrán, cukor a hrozienka sultánky a dôkladne premiešame. Stále miešame a prilievame vodu, mlieko a varíme, až kým krupica nezmäkne. Ak je to potrebné pridáme vodu.
3.
Z plameňa odstavíme hrniec a dáme krupicu do servírovacieho taniera. Dezert môžeme ozdobiť kokosom, mandľami alebo pistáciami. Servírujeme so smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať