Pridať recept

Pavlova

8
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
jahody
225 g
práškový cukor
3 PL
pomarančový likér
3 dl
smotana na šľahanie
6 ks
vaječný bielok
1/2 KL
vínny kameň
1 KL
vanilkový extrakt
ovocie

postup

1.
Plech vyložíme pergamenovým papierom a vyznačíme na ňom veľkosť servírovacieho taniera. Množstvo uvedených surovín zodpovedá podnosu s priemerom 30 cm.
 
2.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vinného kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov). Postupne budeme pridávať vanilku a cukor. Šľaháme, pokiaľ zmes nie je pevná a hladká.
3.
Lyžicou nanášame zmes od okrajov do stredu. Na okrajoch je zmesi viac, v strede o niečo menej.
4.
Dĺžka pečenie závisí od vašej chuti. Pri teplote 140°C a dobe pečenia 1,5 hodiny bude pečivo mäkšie a pri teplote 110°C a dobe pečenia 3 hodiny bude pečivo krehké a suché.
5.
Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a lyžicou nanášame na pečivo, tak aby zostal okraj voľný. Zmiešame jahody a likér a rozkladáme na šľahačku. Ozdobíme ešte ovocím podľa vlastného výberu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...