Pridať recept

Prevrátený koláč

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

425 g
ananásový kompót
50 g
rastlinný tuk
50 g
hnedý cukor
1,25 dl
voda
1 ks
citrón
4 KL
škrobová múčka

Piškótové cesto

150 g
hladká múka
75 g
cukor hnedý
5 dl
slnečnicový olej
1,5 dl
voda
2 KL
kypriaci prášok
1 KL
mletá škorica

postup

1.
Tortovú formu s priemerom 18 cm vymastíme rastlinným tukom. So škrobovou múčkou zmiešame šťavu z ananásového kompótu na celkom hladkú pastu. Dáme ju do panvice, pridáme cukor, rastlinný tuk a vodu a miešame a varíme na miernom plameni, až kým sa cukor nerozpustí. Privedieme do varu a necháme bublať 2 až 3 minúty, až kým nezhustne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
 
2.
Medzitým si pripravíme piškótové cesto. Dáme olej do panvice, pridáme cukor a vodu. Mierne zohrejeme, aby sa cukor celkom rozpustil, necháme variť. Odstavíme z plameňa a dáme vychladnúť. Do misky nasypeme múku, škoricu a kypriaci prášok. Prilejem vychladnutý cukrový sirup a šľaháme až kým nevypracujeme cesto.
3.
Na dno formy rozložíme kúsky ananásu a citrónovej kôry, ktorú sme nastrúhali z 1 citróna. Prelejeme 4 lyžicami ananásového sirupu a cez ne nanesieme piškótové cesto.
4.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 35 až 40 minút teda dovtedy, kým kovovú ihlicu nevytiahneme čistú. Preklopíme na tanier a necháme 5 minút stáť, potom odstránime plechovú formu. Servírujeme so zvyšným ananásovým sirupom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať