Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Quinoa s grilovanou pečienkou

kucharka26
kucharka26
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Kuracia pečeň

500 g
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
4 PL
grilovacie korenie

Príloha

250 g
quinoa
200 g
koreňová zelenina
2 KL
kurkuma
2 KL
soľ

postup

1.
Najskôr si zapneme rúru na program grilovanie a necháme cca 10 min. rozohriať na 250 stupňov. Medzitým nakrájame cibuľu na mesiačiky a uložíme na malý pekáč.
2.
Pečienku umyjeme (NEkrájame na menšie časti) a pridáme k cibuli na pekáč. Všetko polejeme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením.
3.
Premiešame a pečieme najskôr 15 min. prikryté pri teplote 180 stupňov, potom odkryjeme a pečieme dalších 15 min. pri teplote 220 stupňov.
4.
Quinou prepláchneme vriacou vodou a dáme na panvicu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme zovrieť (varí sa rovnako ako ryža).
5.
Koreňovú zeleninu (použila som mrkvu, kaleráb a petržlen) nakrájame na maličké kúsky.
6.
Keď quinoa začne vrieť, teplotu znížime a pridáme k nej zeleninu.
7.
Prisypeme soľ, kurkumu, premiešame a prikryté varíme do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
8.
Podávame s grilovanou pečienkou, cibuľou a zaváranými uhorkami :)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...