Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Quinoa s grilovanou pečienkou

kucharka26
kucharka26
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Kuracia pečeň

500 g
kuracia pečeň
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
4 PL
grilovacie korenie

Príloha

250 g
quinoa
200 g
koreňová zelenina
2 KL
kurkuma
2 KL
soľ

postup

1.
Najskôr si zapneme rúru na program grilovanie a necháme cca 10 min. rozohriať na 250 stupňov. Medzitým nakrájame cibuľu na mesiačiky a uložíme na malý pekáč.
2.
Pečienku umyjeme (NEkrájame na menšie časti) a pridáme k cibuli na pekáč. Všetko polejeme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením.
3.
Premiešame a pečieme najskôr 15 min. prikryté pri teplote 180 stupňov, potom odkryjeme a pečieme dalších 15 min. pri teplote 220 stupňov.
4.
Quinou prepláchneme vriacou vodou a dáme na panvicu. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme zovrieť (varí sa rovnako ako ryža).
5.
Koreňovú zeleninu (použila som mrkvu, kaleráb a petržlen) nakrájame na maličké kúsky.
6.
Keď quinoa začne vrieť, teplotu znížime a pridáme k nej zeleninu.
7.
Prisypeme soľ, kurkumu, premiešame a prikryté varíme do mäkka, pokým sa všetka voda neodparí.
8.
Podávame s grilovanou pečienkou, cibuľou a zaváranými uhorkami :)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...