Pridať recept

Kokosový puding Nebíčko v papuľke

ingrediencie

300 g
hnedý cukor
1 liter
kokosové mlieko
3 PL
melasa
5 ks
zelený kardamóm
2 ks
klinčeky
10 ks
vajce

postup

1.
Kardamóm a klinčeky zahrejeme v hrnci, aby uvoľnili svoje arómy. Pridáme 200 g cukru, skaramelizujeme ho a zalejeme kokosovým mliekom. Na miernom plameni rozvaríme karamel a pridáme melasu. Krátko povaríme a dáme vychladnúť. Potom scedíme do misy a pridáme celé vajcia. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a ešte raz precedíme.
 
2.
Zo zvyšného cukru pripravíme karamel, rozdelíme ho do zapekacích misiek a nalejeme naň kokosovú zmes. Formičky dáme do pekáča (alebo širokého hrnca) s vodou – mala by siahať do 3 formičiek –, prikryjeme ho, vložíme do rúry vyhriatej na 90 °C a pečieme 40 minút. Tento čas sa vzťahuje na formičky s objemom 100 ml. Ak sú misky menšie, treba z času pečenia trochu ubrať. Hotový kokosový puding vyklopíme z misiek na tanieriky a môžeme podávať s ovocím alebo ovocnou omáčkou.
3.
Jardove tipy a triky: Kokosové mlieko odporúčam kupovať thajské v tetrapakovom balení (1 l) alebo v konzerve (250 ml). Je bežne dostupné nielen v špecializovaných predajniach, ale aj v bežných supermarketoch. Skontrolujte si na obale, či je to naozaj 100-percentné mlieko, inak sa môže stať, že sa puding pri pečení zrazí.
4.
Prelistujte si Nebíčko v papuľke 2 v internetovom kníhkupectve BUX.sk. Prelistujte si: http://www.bux.sk/knihy/205703-nebicko-v-papulke-2.html?show=stranky#additional-info Nebíčko v papuľke: http://www.bux.sk/knihy/205703-nebicko-v-papulke-2.html
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať