Pridať recept

Bravčový bôčik s medovou kôrkou

Bravčový bôčik s medovou kôrkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

1,5 kg
bravčový bôčik
100 g
mleté mäso
100 g
hovädzia pečeň
2 ks
žemľa
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
2 PL
hladká múka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ
1 ČL
majorán
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/4 liter
biele víno
olej

Na potretie

4 PL
med
2 PL
kečup
1 ČL
mletá červená paprika
trochu
korenistá omáčka

postup

1.
Pečeň pomelieme a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme k nim rozmočené a vyžmýkané žemle, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajce, múku, citrónovú kôru a cesnak rozotretý so soľou. Všetko zamiešame a dochutíme majoránom, soľou, korením.
 
2.
Do bôčika urobím nožom otvor, osolíme a okoreníme ho. Do otvoru dáme pripravenú plnku a zašijeme. Bôčik opečieme na oleji a potom ho preložíme na pekáč. Pečieme ho pri 220 °C asi 75 minút. Počas pečenia ho podlievame vínom.
3.
Krátko pred dopečením potrieme mäso zmesou, ktorú sme si urobili tak, že sme zmiešali spolu med, kečup, papriku a korenistú omáčku. Mäso potrieme a necháme ešte 10 minút zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik 3x inak
Fantasticky chrumkavý bravčový bôčik v 3 delikátnych verziách
Často podceňované bravčové mäso, ktoré je však pri bližšom pohľade veľmi univerzálne a extra chutné...
Polievka masove gulicky
Tip na nedeľný obed: Holúbky
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.