Pridať recept

Pórový nákyp

ingrediencie

4 ks
treščie filé
1 ks
citrónová šťava
trochu
soľ
5 ks
pór
1/4 liter
vývar
300 g
šľahačka
1 ks
vajce
1/8 liter
biele víno
1 KL
sardelová pasta
1 KL
horčica
2 KL
chren
20 g
petržlenová vňať

postup

1.
Rybie filé očistíme, potrieme citrónovou šťavou a osolíme. Dáme do pomastenej nákypovej formy.
 
2.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame. Vývar zahrejeme a pór v ňom asi 10 minút povaríme. Vyberieme ho a rozdelíme na filé.
3.
Šľahačku zmiešame so žĺtkom, bielym vínom, sardelovou pastou, horčicou, chrenom a posekanými vňaťami a rozlejeme na pór. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať