Pridať recept

Onigiri s umeboshi

2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
Sushi ryža
1 plátok
nori
6 ks
umeboshi

postup

1.
Sushi ryžu (možno nahradiť bielou guľatozrnnou) dôkladne umývame, kým nie je voda číra, dáme do smaltovanej nádoby, prikryjeme a necháme 10 minút variť na miernom ohni. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Počas celej doby ryžu neodkrývame.
 
2.
Z vychladnutej ryže tvarujeme mokrými rukami trojuholníčky (z ryže ich vyrobíme asi 6), do vnútra každého vložíme jednu umeboshi slivku. Plát nori nakrájame na tenké pásiky. Na stred každého pásika položíme onigiri a prilepíme jeho okraje smerom nahor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.