Pridať recept

Grilované prepelice

ingrediencie

4 ks
mladá prepelica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 pohár
olivy
1/2 šálka
olivový olej
1 šálka
biele víno
1/2 zväzok
šalvia
1/2 zväzok
estragón
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Prepelice osolíme, okoreníme.
 
2.
Pripravíme si marinádu z nadrobno posekaných olív, olivového oleja, vína, posekaných byliniek, citrónovej šťavy. Polejeme ňou prepelice a necháme marinovať cez noc.
3.
Na druhý deň ich dáme na gril alebo ich môžeme upiecť aj v rúre pri 120 °C 30 minút. Počas grilovanie alebo pečenia potierame prepelice zvyšnou marinádou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...