Pridať recept

Voňavý chlieb s paprikou

4
porcie
170
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hrubá múka
60 g
sušené paradajky
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
1 ks
žltá paprika
5 dl
vriaca voda
2 KL
sušené droždie
1 KL
práškový cukor
1,5 dl
vlažná voda
2 KL
rozmarín
2 PL
paradajkový pretlak
1,5 dl
nízkotučný biely jogurt
1 PL
hrubozrnná soľ
1 PL
olivový olej

postup

1.
Rúru predhrejeme na 220°C a rozohrejeme aj gril. Papriky prekrojíme, odstránime semiačka, dáme na grilovací rošt a pečieme, až kým šupka nezačne černieť. Necháme 10 minút vychladnúť, následne šupku olúpeme a nakrájame dužinu. Na prúžky nakrájame paradajky, dáme do misky, prelejeme horúcou vodou. Necháme lúhovať.
 
2.
Do menšej misky dáme droždie a cukor, zalejeme vlažnou vodou a necháme 10 až 15 minút, až kým nespení. Do misky prisypeme múku, pridáme lyžičku sušeného rozmarínu. V strede vytvoríme jamku a nalejeme do nej droždie.
3.
Pridáme paradajkový pretlak, paradajky a vyluhovanú tekutinu, papriky, jogurt a polovicu soli. Premiešame v celkom hladké cesto. Dáme na ľahko pomúčenú pracovnú dosku a cesto vyvaľkáme 3 až 4 minúty, teda až kým nie je pružné a hladké. Dajte do múkou vysypanej misky, prikryjeme a necháme stáť v izbovej teplote stáť asi 40 minút, až kým cesto nezdvojnásobí objem.
4.
Cesto opäť premiesime a potom ho premiestníme do ľahko tukom vymastenej tortovej formy s priemerom 23 cm. Do cesta urobíme malé jamky, prikryjeme a necháme odstáť na pol hodinu. Potrieme olejom a posypeme soľou a rozmarínom. Pečieme 35 až 40 minút, necháme vychladnúť 10 minút a vytiahneme z formy. Necháme vychladiť na mriežke a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...