Voňavý chlieb s paprikou
4
porcie
170
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hrubá múka
60
g
sušené paradajky
1
ks
červená paprika
1
ks
zelená paprika
1
ks
žltá paprika
5
dl
vriaca voda
2
KL
sušené droždie
1
KL
práškový cukor
1,5
dl
vlažná voda
2
KL
rozmarín
2
PL
paradajkový pretlak
1,5
dl
nízkotučný biely jogurt
1
PL
hrubozrnná soľ
1
PL
olivový olej
postup
1.
Rúru predhrejeme na 220°C a rozohrejeme aj gril. Papriky prekrojíme, odstránime semiačka, dáme na grilovací rošt a pečieme, až kým šupka nezačne černieť. Necháme 10 minút vychladnúť, následne šupku olúpeme a nakrájame dužinu. Na prúžky nakrájame paradajky, dáme do misky, prelejeme horúcou vodou. Necháme lúhovať.
2.
Do menšej misky dáme droždie a cukor, zalejeme vlažnou vodou a necháme 10 až 15 minút, až kým nespení. Do misky prisypeme múku, pridáme lyžičku sušeného rozmarínu. V strede vytvoríme jamku a nalejeme do nej droždie.
3.
Pridáme paradajkový pretlak, paradajky a vyluhovanú tekutinu, papriky, jogurt a polovicu soli. Premiešame v celkom hladké cesto. Dáme na ľahko pomúčenú pracovnú dosku a cesto vyvaľkáme 3 až 4 minúty, teda až kým nie je pružné a hladké. Dajte do múkou vysypanej misky, prikryjeme a necháme stáť v izbovej teplote stáť asi 40 minút, až kým cesto nezdvojnásobí objem.
4.
Cesto opäť premiesime a potom ho premiestníme do ľahko tukom vymastenej tortovej formy s priemerom 23 cm. Do cesta urobíme malé jamky, prikryjeme a necháme odstáť na pol hodinu. Potrieme olejom a posypeme soľou a rozmarínom. Pečieme 35 až 40 minút, necháme vychladnúť 10 minút a vytiahneme z formy. Necháme vychladiť na mriežke a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.