FOTORECEPT: Bublanina s pudingom a ovocím
30
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
5
ks
vajce
25
dkg
kryštálový cukor
35
dkg
polohrubá múka
1
dl
olej
1
dl
voda
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
Puding
2
ks
pudingu podľa vlastného výberu, naj ovocný
Ovocie
6
ks
nekatariniek alebo podľa vlastného výberu
postup
1.
Oddelíme si bielka od žĺtok a z bielok a cukru vyšľaháme sneh. Postupne zľahka primiešavame žĺtka, múku, prášok do pečiva, olej a vodu. Na plech dáme papier na pečenie a cesto naň vylejeme.
2.
Z dvoch sáčkov si uvaríme puding. Dostaneme teda 1 liter pudingu, ktorý horúci cik-cak rozlejeme po ceste. Príchuť si môžte zvoliť každý podľa chuti, buď dáte jeden druh alebo vyberiete dva - napríklad vanilkový a jahodový. Ja som zvolila jahodový.
3.
Podľa chuti vyberieme ovocie, nakrájame na menšie kúsky a rovnomerne porozhadzujeme po koláči. Ovocia môžete zmiešať viac druhov alebo si vybrať len jeden druh. Ja som dávala nektarinky.
4.
Keď už máme všetko hotové, koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút. Pre kontrolu, či je cesto dobre upečené si zoberieme drevenú špajdľu a pichneme do stredu koláča. Ak špajdľa zostane čistá, koláč je hotový a môžme ho vybrať. :) Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.