Pridať recept

Chlieb nan

8
porcií
145
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
4 PL
maslo
1 KL
cukor
1 KL
droždie
1,5 dl
teplá voda
1 PL
ghí
1 KL
soľ
1 KL
mak

postup

1.
Do misky dáme droždie a cukor, prilejeme teplú vodu a dôkladne rozmiešame, až kým sa droždie celkom nerozpustí. Necháme približne 10 minút kysnúť.
 
2.
Do hlbokej misky nasypeme múku a spravíme v nej jamku a pridáme do nej ghí, soľ a prilejeme kvások. Rukami vypracujeme cesto a prilievame vodu podľa potreby.
3.
Cesto vymiesime na pomúčenej pracovnej doske, približne 5 minút miesime, aby bolo cesto hladké.
4.
Cesto dáme späť do misky, prikryjeme ho a necháme ho približne hodinu a pól kysnúť na teplom mieste, teda až kým nezdvojnásobí objem.
5.
Cesto potom opäť dáme na dosku a krátko ho prepracujeme, asi 2 minúty. Z cesta budeme odtrhávať malé kúsky a tie tvarujeme do placiek s priemerom 12 cm a hrúbkou 1 cm.
6.
Placky rozložíme na vymastenú fóliu a potom ich grilujeme v predhriatej rúre prudko 7 až 10 minút. Počas grilovania ich dvakrát obrátime, pričom ich vždy potrieme maslom a makom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...