Pridať recept

Chlieb so sušenými paradajkami

4
porcie
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hrubá múka
2 KL
sušená bazalka
1 KL
cukor
7 g
sušené droždie
3 dl
vlažná voda
12 ks
sušené paradajky
2 PL
paradajkový pretlak

postup

1.
Do misky dáme droždie a cukor a zmiešame s 8 lyžicami vody. Necháme kysnúť v teple 15 minút.
 
2.
Do ďalšej misky dáme múku a primiešame do nej soľ. V strede vytvoríme jamku. Pridáme bazalku, paradajkový pretlak, kvások a polovicu zvyšnej vody. Varechou spracovávame múku od okraju až po stred a potom miešame, až kým nevypracujeme cesto. Počas miešania prilievame zvyšnú vodu.
3.
Pomúčime pracovnú dosku a miesime na nej cesto 5 minút, až kým nebude hladké. Cesto prikryjeme a necháme ho na teplom mieste kysnúť pol hodinu, teda kým sa objem nezdvojnásobí.
4.
Formu na pečenie vymastíme tukom. Cesto premiešame so sušenými paradajkami a miesime ho asi 2 až 3 minúty. Do formy dáme cesto a necháme ho tu kysnúť ešte 30 až 40 minút, alebo kým sa nezdvojnásobí objem. Chlieb pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C približne 30 až 35 minút, teda kým nebude mať zlatú farbu a keď ho poklepeme nebude znieť duto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
salamandra635
10.11.2013 13:36 | |
+1 -0
Jedla som podobný chlieb v Londýne,len ten bol skôr v tvare hrubšej placky (asi 3cm ) a paradajky-kokteilové mal vtlačené aj navrchu tiež posypaný bazalkou....!!!
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...