Pridať recept

Chlieb s olivovým olejom a syrom

ingrediencie

350 g
hrubá múka
200 g
pecorino
15 g
sušené droždie
2,5 dl
vlažná voda
1 KL
cukor
1 KL
soľ
1/2 PL
feniklové semienka
3 PL
olivový olej

postup

1.
Zmiešame droždie, cukor a 1 dl vody. Vytvoríme kvások, ktorý necháme kysnúť na teplom mieste asi 15 minút.
 
2.
Múku premiešame so soľou, pridáme 1 lyžicu oleja, kvások a zvyšnú vodu. Zo surovín vypracujeme hladké cesto a miesime ho približne 4 minúty.
3.
Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej časti vypracujeme placku, ktorá by mala vyť tenká na 6 mm. Jednu položíme na plech. Placku rovnomerne posypeme polovicou semienok a syrom.
4.
Druhú placku položíme na prvú a okraje pevne popritláčame tak, aby počas pečenia náplň nevytiekla. Do povrchu placky spravíme niekoľko zárezov a cesto potrieme zvyšným olivovým olejom.
5.
Chlieb posypeme zvyšnými semienkami a necháme ho kysnúť 20 až 30 minút. Chlieb pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne pol hodinu, alebo kým cesto nezozlatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Olivový olej
Olivový olej – všetko, čo by ste mali o ňom vedieť
Kvalitný olivový olej má krásnu zelenkavo-zlatú farbu a pri prehltnutí vás má mierne štípať na jazyku...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...